King of the Court

 • Επίσημη Προκήρυξη Αγώνων
 • Ακριβές Πρόγραμμα
 • Σάββατο Γυναίκες - Κυριακή Άνδρες
 • Τουρνουά για όλα τα επίπεδα αθλητών
 • Ανακαινισμένη Εγκατάσταση
 • 90' από Αθήνα
 • Party στο Portokali Beach Bar Σάββατο βράδυ
 • Side events και Happenings

KOC - Short story so far

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια σχετικά νέα πρόταση στο άθλημα. Είμαστε περήφανοι που στην Ελλάδα ξεκινήσαμε πρώτοι την επίσημη version του το 2019, με ένα όμορφο τουρνουά στο ορεινό Οίτυλο Ανατολικής Μάνης, όντας το πρώτο σωματείο που σε συνεργασία με τους τοπικούς συνδιοργάνωτές φτιάξαμε γήπεδο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκτότε, ο κορωνόιος μας στέρησε το δικαίωμα σε αντίστοιχες διοργάνωσεις και ακυρώσαμε το προγραμματισμένο event στις Σπέτσες (2020) πραγματοποιόντας το KOC στο iBeach.

Μετά απο δύο χρόνια ταλαιπωρίας για το KOC, είμαστε εδώ για να δώσουμε πίσω την λάμψη που χρειάζεται και την ευκαιρία σε όλους να το γνωρίσουν.

Είμαστε χαρούμενοι που σε συνεργασία με το Δημο Λοκρών, φέρνουμε την διοργάνωση στην Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην παραλία της Σκάλας Αταλάντης. Μαζί μας δεν θα μπορούσε να λείπει το κορυφαίο αντηλιακό ISDIN ενώ χορηγός επικοινωνίας του event είναι το Star Κεντρικής Ελλάδος

Δηλώστε Συμμετοχή  Πληροφορίες

  Όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε παρακάτω :

  *NEW* Πρόγραμμα Διοργάνωσης

  Σάββατο

  11.00 - 11.15 Έλεγχος ομάδων Γυναικών

  11.30 - 12.30 Α' Φάση Γυναικών

  12.30 - 13.30 Β' Φάση Γυναικών

  13.30 - 15.00 Γ' Φάση Γυναικών

  15.00 - 16.00 Δ' Φάση Γυναικών

  16.00 - 17.00 Ε' Φάση Γυναικών

  17.00 - 18.00 Ημιτελικοί Γυναικών

  18.00 - 18.30 Τελικός Γυναικών - Απονομές

  20.00 Πάρτυ Portokali Beach Bar

  Κυριακή

  09.45 - 10.00 Έλεγχος ομάδων Ανδρών

  10.00 - 12.00 Α' Φάση Ανδρών

  12.00 - 13.00 Β' Φάση Ανδρών

  13.00 - 15.00 Γ' Φάση Ανδρών

  15.00 - 16.00 Δ' Φάση Ανδρών

  16.00 - 17.00 Ε' Φάση Ανδρών

  17.00 - 18.00 Ημιτελικοί Ανδρών

  18.00 - 18.30 Τελικός Ανδρών - Απονομές

  Σημειώσεις

  Η παρουσία στον έλεγχο ομάδων είναι υποχρεωτική και για τους δύο αθλητές των ομάδων. Απουσία αθλητή ή ομάδας που δημιουργεί καθυστέρηση στο πρόγραμμα των αγώνων επιφέρει τον άμεσο αποκλεισμό της ομάδας απο την διοργάνωση.

  Κατά τον έλεγχο ομάδων, υπογράφουμε την παρουσία μας στην διοργάνωση, λαμβάνουμε γνώση της σειράς αγώνων, γίνεται ενημέρωση για το σύστημα αγώνων, εξοφλούμε την συμμετοχή μας και λαμβάνουμε το αγωνιστικό μπλουζάκι (αν το έχουμε προ-παραγγείλει) καθώς και δώρα που έχει ετοιμάσει για όλους η χορηγός εταιρία ISDIN.

  Το παιχνίδι

  To King of the Court 2022 θα έχει μέγιστο αριθμό ομάδων τις 24 και για τα δύο φύλα. Σε κάθε γύρο πλήν του Τελικού, 4 ομάδες βρίσκονται στο γήπεδο, όμως δύο αγωνίζονται για την κάθε φάση στο “field of play” ενώ οι άλλες περιμένουν την σειρά τους στον χώρο του σερβίς.

  Η μια πλευρά του γηπέδου ονομάζεται “King’s side” και η άλλη “Challenger’s side”. Κάθε φάση ξεκινάει με σερβίς από την “Challenger’s side”. Η αρχική τοποθέτηση και σειρά των ομάδων αποφασίζεται με κλήρωση σε κάθε γύρο. Η πρώτη κληρωθείσα ομάδα ξεκινάει στην “King’s side”, η δεύτερη ομάδα σερβίρει από την “Challenger side”, η τρίτη κλειρωθείσα ομάδα σερβίρει δεύτερη και η τέταρτη κλειρωθείσα ομάδα σερβίρει τελευταία.

  Μια ομάδα μπορεί να σκοράρει πόντο μόνο βρισκόμενη από την “King’s side”. Οι ομάδες στην “Challenger’s side” σερβίρουν διαδοχικά με σκοπό να κερδίσουν την φάση και να πάνε αυτοί από την πλευρά που έχουν το δικαίωμα να σκοράρουν. Η ομάδα που κερδίζει την φάση στην “King’s side” προσθέτει έναν πόντο στο σκοράρισμά της, ενώ αν χάσει τη φάση δίνει την θέση της στην ομάδα που πήρε τη φάση και πηγαίνει τελεύταια στη σειρά για σερβίς από την “Challenger’s side”. Όταν μια ομάδα χάσει το σερβίς βρισκόμενη στο “Challenger’s side” επιστρέφει ως τελευταία για να σερβίρει ενώ η ομάδα στο “King’s side” δεν κερδίζει πόντο στο σκοράρισμα.

  Μεταξύ δύο φάσεων ισχύει ο κανονισμός των 8 δευτερολέπτων. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν στενά τον συγκεκριμένο κανονισμό. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ισχύουν όλοι οι επίσημοι κανονισμοί του αθλήματος.

  Έαν στο τέλος κάποιου γύρου υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ 2 ή περισσότερων ομάδων τότε ο πρώτος έλεγχος γίνεται στο ποιά ομάδα είχε την μεγαλύτερη διάρκεια σε σκοράρισμά απο την “King’s side” κατά την διάρκεια του γύρου. (Μεγαλύτερη διάρκεια λογίζεται το σύνολο των συνεχόμενων πόντων κατα τη διάρκεια ενός περάσματος από την “King’s side”. (π.χ 8 συνεχόμενους πόντους). Σε περίπτωση που και εκεί οι ομάδες βρεθούν ίσες, τότε επόμενο σημείο ελέγχου είναι ποιά ομάδα κατάφερε την μεγαλύτερη διάρκεια πρώτη.

  Κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να αποφασίζει ποιος αθλητής θα σερβίρει σε κάθε αγωνιστική φάση. Δεν υπάρχουν time-outs και διακοπές ενώ ο χρόνος δεν σταματάει σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που αθλητής χρειαστεί ιατρική βοήθεια, περιθάλπτεται και όταν είναι έτοιμος επανέρχεται τελευταίος στην “Challenger’s side”. Το τέλος κάθε γύρου σφυρίζεται με τη λήξη του χρόνου. Εφόσον, υπάρχει φάση σε εξέλιξη τότε αυτή συνεχίζεται κανονικά έως τη λήξη της.

  Χορηγός Διοργάνωσης


  Πληροφορίες

  Η εγκατάσταση Beach Volleyball βρίσκεται στην παραλία ακριβώς δίπλα απο το Beach Bar Portokali. Οι παλιότεροι γνωρίζουν το ετήσιο τουρνουά Beach Volleyball που διεξάγεται στην μνήμη του Πέτρου Καλογερόπουλου, πρωτεργάτη της καθιέρωσης των αγώνων.

  Αξίζει να αναφέρουμε πως το γήπεδο θα είναι εμφανώς ανανεωμένο με δράσεις που θα συντονίζουμε τις ημέρες πριν απο την διοργάνωση με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού μας. Είμαστε περήφανοι που μετά το τέλος του King of the Court θα αφήσουμε ένα όμορφο γήπεδο στην κοινότητα και στους επόμενους χρήστες

  Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής. Έχει καθαρή άμμο και μεγάλη ακτογραμμή.

  Η εγκατάσταση Beach Volleyball είναι πιστοποιημένη απο την Ε.Ο.ΠΕ. Το κεντρικό γήπεδο όμως δεν διαθέτει προβολείς και έχουμε συντονίσει την λήξη των αγώνων πριν το ηλιοβασίλεμα.

  Το κάθε φύλο έχει ξεχωριστή ημέρα αγώνων και αν ξυπνήσετε νωρίς τότε μπορείτε να το κάνετε και ως μονοήμερη καθώς η διαδρομή είναι μόλις 90'. Αν όμως θέλετε να διανυκτερεύσετε ένα ή δύο βράδια τότε έχετε επιλογές τόσο για ξενοδοχείο όσο και για ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Σκάλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

  iBeach Essentials

  Το iBeach Official Tanktop παρουσιάστηκε φέτος στο Elite Finals ως επίσημη αγωνιστική εμφάνιση των ομάδων μας. Είναι unisex γραμμή και αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Απο την μπροστινή  όψη υπάρχει το στρογγυλό σήμα μας και πίσω χαμηλά το label "beach bum". Το ύφασμα είναι τύπου beach boy όπου αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

  Πλέον έχεις την δυνατότητα να προπαραγγείλεις το αμάνικο και να το παραλάβεις στην διοργάνωση. Το έχουμε σχεδιάσει ώστε να είναι κατάλληλο για παιχνίδι, προπόνηση αλλά και για τυην βόλτα σου. Πάντα με δυνατότητα αλλαγής.

  Online Υπηρεσίες

  Σύνδεση

  Χάσατε τον κωδικό σας;